ZCar Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
650 Posts
Discussion Starter · #1 ·
ok everyone, i ran my 71 L28 Z on sunday at the first CMI sponsored drag race of the year. and after about an hour wait in tech, and then another hour wait in lineup, i finally make it to the tree. the lights flash i punch it, the tires burn, i ease on the gas wait for the grip then punch it again, then guess what happens!!! the stupid car starts boggin down the track all the way to the time lines. **** car, after all that money preping the car for this years races.

here's what i think it might have been:
1. i let the engine get to cold while waiting in lineup.
2. i was almost out of gas, so when i launched i lost fuel pressure.
3. the **** car doesnt like me.

does anyone else have any ideas... i forgot to add that the car felt like the fuel was cutting everytime the rpm hit 5000 and my friends in the stands said that it was spitting black smoke.

please if you know what it is or have an idea please let me know. i love my Z and i would hate to pump a few bullets into its rearend.
 

·
Registered
Joined
·
1,610 Posts
> ok everyone, i ran my 71 L28 Z on sunday at
> the first CMI sponsored drag race of the
> year. and after about an hour wait in tech,
> and then another hour wait in lineup, i
> finally make it to the tree. the lights
> flash i punch it, the tires burn, i ease on
> the gas wait for the grip then punch it
> again, then guess what happens!!! the stupid
> car starts boggin down the track all the way
> to the time lines. **** car, after all that
> money preping the car for this years races.

> here's what i think it might have been:
> 1. i let the engine get to cold while
> waiting in lineup.
Runner a hotter series of spark plugs
> 2. i was almost out of gas, so when i
> launched i lost fuel pressure.
Put 3 more gallons of gas in the car
> 3. the **** car doesnt like me.
I wouldn't either if you called me names like this.
> does anyone else have any ideas... i forgot
> to add that the car felt like the fuel was
> cutting everytime the rpm hit 5000 and my
> friends in the stands said that it was
> spitting black smoke.
Try it again with the first two on your own. The black smoke spitting out and cutting out above 5000 could easily have been fouled plugs.
> please if you know what it is or have an
> idea please let me know. i love my Z and i
> would hate to pump a few bullets into its
> rearend.
You'll get farther by speaking softly and gently carressing the fender.
Seriously - start making some logical chages one at a time, find a lonely stretch of road, le tthe car sit and idle for 10 minutes and then try it. You'll find the problem and be off to the races.
Phantom
 

·
Registered
Joined
·
650 Posts
Discussion Starter · #3 ·
thanx for the advise phantom. ill try it. oh and just to let you know, my z and I have a very understanding relationship. she spends all my money and i get to curse and cry all day ;)
 

·
Registered
Joined
·
107,695 Posts
I just wanted to add my two cents.

black smoke is a sign of too much fuel. I would check anything to do with the fuel system. maybe even plugs. I had the same problem with my 78. I replaced the fuel injectors and it runs perfect now.

Good Luck
78 280Z
 
1 - 4 of 4 Posts
Status
Not open for further replies.
Top