ZCar Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
107,597 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I didnt experience any vibration but I can tell you that I stopped and took the time to try and trouble shoot my breaking problem before I invested tons of money and here is what I found. I have a 75 280z but I think the braking system is the same except for I have drums on the back. I experienced a very bad loss in pedal pressure and when I was stopped say for instance at a light I would here a kind of straining whining sound. I didnt know what this was but it was comming from the drivers side of the car. Every time I took off though It went away until I tried to brake again. what I found out was that it was a vacum sound that I was hearing and it was comming from the brake booster { master vac } I found as guy that had some used z parts and picked up a booster for 20.00 dollars! Brand new they are about 200 to 250. It took me and my dad about 20 minutes to install and what do you know it fixed the problem. there was no more vacum leak and it stopped 10 timmes better and faster. with cars that have a lot of miles on them this is a common problem. they just get worn out. you might want to invest the time to just check it out. It might fix your problem. you can get a simple vacuum test at a place like grand auto. ifr there is any other questions please feel free to contact me. Hope it works.
 
1 - 1 of 1 Posts
Status
Not open for further replies.
Top